Sommerfugler

 

Et hysterisk morsomt og hjertevarmt drama av de sjeldne. Vinneren av Grand Jury Prize på Sundance.

VINNEREN av
SUNDANCE GRAND JURY PRIZE
WORLD CINEMA DRAMATIC
Verdenspremiere Sundance Filmfestival.

“Fremragende skuespill”
– The Hollywood Reporter

“Engasjerende og elskverdig”
– Screen Daily

“Perfekte prestasjoner”
– Variety

Gjenforeningen av en rimelig dysfunksjonell familie er hovedingrediensen i denne hjertevarme, morsomme og såre historien som vant juryprisen på årets Sundance-festival.

Søsknene Cemal, Kenan og Suzi har knapt nok hatt noe med hverandre å gjøre etter at de flyttet hjemmefra og bort fra den tyrkiske landsbygda for tretti år siden. Så får eldstemann Cemal en telefon fra den døende faren, som sier at søsknene snarest må vende hjem da han har noe viktig å fortelle dem. Det tar noen måneder før Cemal får ut fingeren. Da er faren allerede død, men de tre får likevel kommet seg av gårde.

Det blir en dramatisk og eventyrlig reise for søsknene. Møtet med den snåle bygdekulturen og minnene fra livet de har lagt bak seg, blander seg med en vond erkjennelse av hvor langt de egentlig har vokst fra hverandre. Men kanskje er det ikke for sent å finne tilbake til hverandre? Og løsningen på mysteriet om hva deres gamle far egentlig ville fortelle dem blir en kongelig finale i filmen.

Drama og svart komedie, eksploderende høner og barslagsmål – det blir aldri kjedelig i Tolga Karaçeliks humørfylte Sommerfugler.

Tolga Karaçelik (f. 1981) er en av Tyrkias fremst yngre regissører. Han har også gitt ut noveller og dikt, og vært fotograf på flere kortfilmer og musikkvideoer før hans første spillefilm Toll Booth (2010) ble vist på festivaler verden over. Hans to siste filmer har hatt premiere på den amerikanske filmfestivalen Sundance.

 

Norgespremiere 23.11.2018
Sjanger Drama Komedie Sort komedie
Nasjonalitet Tyrkia
Språk Tyrkisk
Lengde 1 t. 57 min.
Produksjonsår 2018
Distribusjon Another World Entertainment
Aldersgrense 9 år