Hitchcock/Truffaut

En filmatisering av en bok om samtaler om film! På begynnelsen av 1960-tallet hadde regissørene Alfred Hitchcock og François Truffaut en serie møter, der den hengivne franske junioren metodisk går gjennom alle filmene til den britiske skrekkmesteren, og får både kritikk og underholdende anekdoter som svar.

Samtalene mellom regissørene ble ikke filmet, men det ble gjort lydopptak og mestermøtet ble snart til Hitchcock / Truffaut, en av de beste bøkene som er skrevet om film. Boken tar for seg karrieren til Hitchcock, film for film. Nå er de samme opptakene blitt ryggmargen i denne dokumentarfilmen av Kent Jones. I filmen får vi innsikt i noe som gikk tapt i bokform: at samtalene i stor grad ble gjort via en oversetter. Hitchcock forsto nemlig ikke fransk, og Truffaut snakket ikke engelsk. Men begge behersket de filmspråket, og dette overgår språkbarrieren mellom de to. Boken Hitchcock/Truffaut er en av få bøker om film som er skrevet av regissører.

I filmen viderefører Jones regissørperspektivet ved å intervjue andre store filmskapere som Martin Scorsese, Wes Anderson med flere.

Originaltittel: Hitchcock/Truffaut
Sjanger: Dokumentar
Medvirkende: Paul Schrader, James Gray, Wes Anderson, Richard Linklater, David Fincher, Olivier Assayas, Kiyoshi Kurosawa, Arnaud Desplechin, Martin Scorsese.
Regi: Kent Jones
Manus: Serge Toubiana, Kent Jones
Nasjonalitet: USA / Frankrike
Produksjonsår: 2015
Aldersgrense: 12 år