Det fremmede


I 2013 ble den meksikanske filmskaperen Amat Escalante tildelt regiprisen i Cannes for HELI, en sjokkerende brutal skildring av de destruktive konsekvensene den såkalte krigen mot narkotika har for lokalbefolkningen i de meksikanske grenseområdene. I sin nye film THE UNTAMED (DET FREMMEDE) forlater han imidlertid den strenge realismen som hittil har preget filmografien hans, når han forteller historien om ekteparet Angel og Alejandras møte med en mystisk kvinne som kommer vandrende ned fra fjellene etter et meteornedslag.

Møtet med den fremmede snur opp ned på livene til det unge ekteparet og deres to barn, og selv om hun forløser noe i dem, er det ikke nødvendigvis en positiv forandring som finner sted.

Med sine smakfulle spesialeffekter, thriller-aktige driv og åpenbare paralleller til Pasolinis TEOREMA, representerer THE UNTAMED (DET FREMMEDE) en interessant ny retning i kunstnerskapet til en av Mexicos viktigste nålevende regissører. Filmen er koprodusert av Maria Ekerhovd fra bergensbaserte Mer Film, og har mottatt støtte fra norske Sørfond.
Omtale: BIFF.

Orginaltittel:La Región Salvaje
Mexico / 2016 / 1 t. 38 min.
Språk:spansk
Undertekster:engelsk
Skuespillere:Ruth Ramos, Simone Bucio, Jesús Meza, Eden Villaviencio
Regi:Amat Escalante
Manus:Amat Escalante, Gibrán Portela
Foto:Manuel Alberto Claro
Produsent:Jaime Romandía, Fernanda de la Peda, Amat Escalante