Birds of passage

Et slående narko-epos du aldri har sett maken til.

 

Colombia 1968: Lenge før Pablo Escobar er et navn på alles lepper, legger en familie fra Wayuu-folket grunnstenen for narkotikahandelen som landet skal bli kjent for.

Når den unge, nygifte Rapayet selger litt marihuana til noen amerikanere fra Fredskorpset blir denne handelen starten på en stor business. Snart er Rapayets familie regionens rikeste og mektigste. Men rikdommen kommer med en høy pris. Stammens overhode, den mektige Ursula, frykter at de ignorerer forfedrenes formaninger og en brutal krig om makt og penger bryter ut. Krigen setter ikke bare livene til familien på spill, men også hele deres kultur og tradisjoner.

BIRDS OF PASSAGE forteller med mektige bilder en episk fortelling, hvor mytene til Wayuu-folket veves sammen med narkohandelens brutale virkelighet. Fortellingen er inspirert av virkelige hendelser og er en del av Colombias historie som ikke har blitt fortalt på film tidligere. Det er en film om familie, lojalitet, ære og grådighet.

Filmen er regissert av Cristina Gallego og Ciro Guerra som ble Oscar-nominerte for sin forrige film, EMBRACE OF THE SERPENT. BIRDS OF PASSAGE var åpningsfilmen til Director’s Fortnight-programmet i Cannes og har vært vist ved alle store internasjonale filmfestivaler siden. Den regnes også som en av favorittene til Oscar for beste ikke-engelskspråklige film i 2019.

Wayuu-folket er den største urbefolkningen i Colombia og holder til nord i landet, i Guajira-ørkenen, hvor filmen også ble spilt inn. Kvinnene spiller en viktig rolle i stammene og folket har mange tradisjoner og ritualer, som blant annet har inspirert Gabriel García Márquez’ verk.

“Et narko-epos du aldri har sett maken til…
En visuelt slående og ofte overraskende sann historie om framveksten av Colombias narkohandel før Pablo Escobar” – Variety

“Gripende… En fengslende narko-thriller” – Screen International

“Cristina Gallego og Ciro Guerras colombianske krim-epos er som en GUDFAREN med urfolk” – The Hollywood Reporter

“En annerledes mafia- og narko-thriller, med et unikt blikk på mennesker, kultur og kulturendring” – Adresseavisen

“Medrivende … blander elementer av gresk tragedie med stilen til Scorsese og Coppola” – The London Economic

“En mangslungen fortelling om narkotika, arv og urfolk-tradisjoner” – The Guardian

“En særegen lyrisk kraft” – LA Times
Mer Film er assosiert produsent av filmen med støtte fra Riddu Riddu-festivalen og Internasjonalt Samisk filminstitutt.

 

Norgespremiere: 22.02.2019
Sjanger: Action / Drama
Skuespillere: Carmina Martinez, José Acosta, Natalia Reyes, Jhon Narvaez, Greider Meza, Jose Vicente Cote, Juan Bautista Martinez
Regi: Cristina GallegoCiro Guerra
Manus: María Camila Arias, Jacques Toulemonde
Produsent: Cristina Gallego, Katrin Pors
Foto: David Gallego
Musikk: Leonardo Heiblum
Nasjonalitet: Colombia
Språk: Spansk
Lengde: 2 t. 5 min.
Produksjonsår: 2018
Produksjonsselskap: Ciudad Lunar, Blond Indian Films
Distribusjon: Mer Filmdistribusjon