Program høst 2022

Her er alle filmene Alta Filmklubb viser høsten 2022.
Følg dessuten med på filmklubbens Facebook-side. Nytt i år er at vi nå også er på Instagram. Følg oss gjerne på @altafilmklubb.

25.august / kl.18
Annette – åpningsfilm

VINNER AV BESTE REGISSØR OG BESTE SOUNDTRACK CANNES FILM FESTIVAL 2021

«En av årets mest særegne overraskelser» – NRK Filmpolitiet, terningkast 5

Annette forteller historien om komikeren Henry (Adam Driver) og den internasjonalt berømte sangeren Ann (Marion Cotillard). I rampelyset er de det perfekte paret; glad og glamorøs. Når datteren deres, Annette, blir født – et barn med en helt spesiell gave – vil deres liv forandre seg for alltid.

28.august / kl. 12
Fremmed ved sjøen – samarbeid med Alta Pride og Aurora Kino (visningen er inkludert i medlemskapet, men det er også mulig å kjøpe enkelt billetter)

I motsetning til de øvrige mennene som gjester nudiststranda og stundom trekker til skogs for uforpliktende sex med nye bekjentskaper, er Franck på jakt etter kjærligheten.
Han forelsker seg i machomannen Michel, og i strid med fornuften vokser tiltrekningen når han oppdager at Michel har en voldelig side. Snart har de innledet et lidenskapelig forhold.

28.august / kl. 15
Tangerine – samarbeid med Alta Pride og Aurora Kino (visningen er inkludert i medlemskapet, men det er også mulig å kjøpe enkelt billetter)

Sin-Dee Rella har nettopp komme ut av fengsel, og sammen med Alexandra er hun tilbake på jobb langs gatene i Hollywood. Men snart oppdager hun at kjæresten hennes, Chester, har vært med en annen kvinne, og dermed setter Sin-Dee Los Angeles i bevegelse i jakten på Chester og den ukjente kvinnen.

28.august / kl. 18
Hedwig and the Angry Inch – samarbeid med Alta Pride og Aurora Kino (visningen er inkludert i medlemskapet, men det er også mulig å kjøpe enkelt billetter)

“Hedwig and the Angry Inch” er historien om den ukjente og ignorerte rockesangeren Hedwigs søken etter berømmelse og kjærlighet. Dette er filmen basert på teatersuksessen fra USA ved samme navn.

1.september / kl. 18.45
A Human Position

Asta og Live bor i en leilighet i Ålesund. De liker katter, lange frokoster, japansk temakveld med kimono og judodrakt, og hverandre. Live elsker å sette i stand gamle stoler, mens Asta prøver å vende tilbake til jobben som journalist i Sunnmørsposten etter en traumatisk hendelse. Når Asta kommer over en sak om en asylsøker som har forsvunnet etter vedtak om utvisning fra Norge, blir hennes syn på livet og verden satt på spill.

8.september / kl. 18.45
Tatt av tiden

Hvordan få tiden til å strekke til som alenemor med en krevende jobb og to skolebarn? Den lille familien bor utenfor Paris, men Julie jobber på et luksus-hotell i sentrum. Det er transportstreik og all offentlig kommunikasjon har brutt sammen. Dette kunne fort blitt grå sosialrealisme, men Eric Gravel har laget en thriller av en film der publikum sitter med hjertet i halsen og heier på Julie som om hun er en actionhelt som skal redde verden fra å gå under.

15.september / kl. 18.45
The Earth is Blue as an Orange

Single mother Hanna and her four children live in the front-line war zone of Donbas, Ukraine. While the outside world is made up of bombings and chaos, the family is managing to keep their home as a safe haven, full of life and full of light. Every member of the family has a passion for cinema, motivating them to shoot a film inspired by their own life during a time of war. The creative process raises the question of what kind of power the magical world of cinema could have during times of disaster. How to picture war through fiction? For Hanna and the children, transforming trauma into a work of art is the ultimate way to stay human.

22.september / kl. 18.45
Fimtyven

Virkeligheten er best på film, ifølge et gammelt ordtak blant filmnerdene – og det passer godt for hovedpersonen i årets åpningsfilm, den gløgge 9-åringen Samay. Han bor sammen med foreldrene under enkle kår, men er ikke helt som de andre gutta i gjengen. Én dag er han så heldig å bli venn med den loslitte kinomaskinisten Fazal, som jobber på kinoen Samay ofte rømmer til. Med litt overtalelse får Samay æren av å bli den nye assistenten i maskinrommet. For Samay er det en drøm å få bli kjent med magien ved å sette 35mm-filmen i maskinen, og se lyset gå på i salen gjennom luken – scener som tidligere er udødeliggjort i den italienske klassikeren Cinema Paradiso.

29.september / kl. 18.00
Vortex

Vortex er historien om to partnere som lever i nære, men separate, parallelle univers, mens de sliter med alderdom og demens. Mens de vandrer rundt i den overmøblerte og overfylte leiligheten deres, må de forsone seg med tanker om døden og den forestående undergangen som venter dem. Dystre utsikter og fortvilelse blir en del av historien, ettersom paret, spilt av Dario Argento og Françoise Lebrun, ser at båndet mellom dem sakte oppløses etter hvert som sykdommen utvikler seg.

06.oktober
HØSTFERIE – ingen visning

13.oktober / kl. 18.45
Zola

Et tilfeldig møte på en restaurant i Detroit snur servitøren og deltidsstripperen Aziah «Zola» Kings liv fullstendig på hodet i Janicza Bravos underholdende, uforutsigbare og uforskammet friske svarte kriminalkomedie ZOLA – den beste filmen noensinne som er basert på en Twitter-tråd. Når Zola møter den impulsive Stefani, og lar seg overtale til å bli med henne på en helgetur til Florida for å tjene en liten formue på å opptre på delstatens mange strippeklubber, er det duket for en dramatisk roadtrip spekket med sex, vold og lugubre forretningsplaner.

14.-16.oktober
5 visninger i samarbeid med Mirage — Art of the Real Festival

20.oktober / kl. 18
Drive My Car

Regissør og skuespiller Yusuke Kafuku er i dyp sorg, men tar likevel på seg et teateroppdrag i Hiroshima. Her blir han konfrontert med sine indre demoner, og en uventet relasjon oppstår med den nye sjåføren på deres lange kjøreturer i en knallrød Saab 900. Drive My Car er en vakker og stemningsfull fortelling om selve livet.

Den kritikerroste filmen vant Oscar for beste internasjonale film, og var blant favorittene til årets Gullpalme i Cannes. Der vant den både prisen for beste manus og kritikerprisen.

27.oktober / kl. 18.45
Nosferatu

Nosferatu er et skrekkromantisk mesterverk, preget av dyp melankoli. Filmens undertittel er talende – det er virkelig snakk om en gruens symfoni. Max Schreck har hovedrollen som den ikke-døde Nosferatu og gjør kanskje den beste vampyr i filmens historie.

3.november / kl. 18.45
Adjø solidaritet

Adjø solidaritet veksler mellom fortid, nåtid og drøm. Filmen kan tolkes som et oppgjør med dagens samfunn såvel politisk, ideologisk som menneskelig. Den er en opprivende og selvironisk historie om den første store og velutdannede generasjonen født like etter krigen, dessertgenerasjonen, som levde sine viktigste ungdomsår mellom 1965 og 1975, i en tid da samfunnet var preget av høykonjunktur og bekymringsløshet.

10.november / kl. 18.45
Good Luck to You, Leo Grande (NB! erstatningsfilm for Lunana – A Yak in the Classroom)

Nancy har nylig blitt enke. Ektemannen Robert var både snill og omsorgsfull, men på soverommet var det aldri hun som ble tilfredsstilt. Nå har hun en plan. På et anonymt hotellrom utenfor byen hilser Nancy nervøst på eskorten Leo. Han ser like bra ut som bildene på nettet lovet, men det Nancy ikke kunne forutse er at samtalene de har er vel så stimulerende som den kroppslige nærkontakten. Leo har et syn på alt, og selv om han kanskje ikke alltid forteller sannheten, finner Nancy ut at hun liker ham. Og han liker henne. Med økende seksuell selvtillit begynner Nancy å slappe av. I løpet av tre stevnemøter endres dynamikken og maskene de begge bærer begynner sakte å forsvinne.

17.november / kl. 18.45
Den blinde mannen som ikke ville se Titanic

Jaakko og Sirpa har aldri møtt hverandre ansikt til ansikt, men de snakker sammen på telefonen flere ganger om dagen. Når han får vite at hennes sykdomsløp har blitt forverret, bestemmer han seg for å reise og besøke henne. Problemet er bare at Jaakko er blind og lenket til rullestolen, og Sirpa bor langt unna. For å komme seg dit må Jaakko stole på hjelp fra fem fremmede. Hva kan gå galt?

24.november / kl. 18.45
Chiara

15 år gamle Chiara feirer sin søsters 18-årsdag sammen med storfamilien. De er samlet til fest og stemningen er god. Utover kvelden begynner imidlertid Chiara å ane at noe er galt, og når en bombe går av i faren Claudios bil, blir tilværelsen snudd fullstendig på hodet. Uten å si noe til barna, går Claudio i dekning på ukjent sted, og når Chiara bestemmer seg for å spore ham opp, blir det starten på en reise gjennom Calabrias kriminelle underverden, som skal gi henne en helt ny forståelse av både faren og familien.

01.desember / kl. 18.45
Spesialvisning: Kaptein Volkonogov unnslipper

Fyodor får vite at han er dømt til evig lidelse i helvete på grunn av all smerte han har påført mennesker gjennom jobben i sikkerhetstjenesten. Den eneste måten han kan unnslippe på er å finne minst én person som kan tilgi ham. Han tar fatt på oppdraget, samtidig som hans tidligere kolleger er på jakt etter ham.

Med Sovjetunionens grusomme og totalitære regime som bakteppe, er dette en hardkokt katt-og-mus-thriller. Samtidig inneholder filmen friske innslag av overnaturlige elementer, noe som gjør den til en helt ekstraordinær spenningsfilm. Filmen forteller en fengslende historie med høyt tempo og slående visuelle grep.

8.desember / kl. 18.45
Sprudlevisning: Sparkling: Historien om Champagne

Champagne, verden mest berømte vin har fått sin egen film!
Se menneskene bak, følg historien og se hvordan champagne utvikler seg. Kan franskmennenes champagne (for denne kan kun produseres i området Champagne) fortsatt hevde seg mot alle sine konkurrenter fra rundt om i verden? Og hvordan påvirker klimaendringene produksjonen?

Og dett var dett for dette semesteret!
Vi sees våren 2023!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s