Program høst 2021

Her er alle filmene Alta Filmklubb viser høsten 2021.
Klikk på filmtittel for mer info.
Følg dessuten med på filmklubbens Facebook-side.

26.august / kl. 18.45
Spring Uje spring

Uje Brandelius og familien spiller seg selv i denne komedien om å takle livets brå vendinger. Den selvbiografiske historien om livet og hverdagen veves sammen med popmusikk. Spring Uje spring ble den store vinneren da Sveriges Oscar, Guldbaggen, ble delt ut i januar. Den fikk hele tre av de viktigste prisene; Beste manus, Beste skuespiller og Beste film.

2.septemberr / kl. 18.45
Barking Dogs Never Bite

En bedagelig anlagt universitetsforeleser som lever på sin gravide kones lønn sitter hjemme og lurer på hva han skal foreta seg for å få et professorat. Men den konstante bjeffingen fra en liten bikkje et sted i blokka er i ferd med å drive ham til vanvidd; han sniker rundt i korridorene med mord i blikket…

9.september / kl. 18.45
Nomadland

Fern bor i en liten by i Nevada. Etter at selskapet hun jobber for går konkurs pakker hun bilen og legger ut på en reise gjennom det amerikanske landskapet for å utforske et liv utenfor det konvensjonelle sosiale samfunnet og leve som en moderne nomade.

16.september / kl. 18.45
Dinner in America

Simon er en rebelsk punkrocker som gjemmer seg for politiet etter en ildspåsettelse. Akkurat i det politiet skal til å fange ham, reddes han tilfeldigvis av Patty, en sjenert ung kvinne som akkurat har fått sparken fordi hun ikke er pen nok(!). Patty inviterer Simon på middag hos sine foreldre, og tilbyr ham opphold der – uvitende om at han er vokalisten i favorittbandet hennes. Simon virker kanskje som en arrogant og kynisk tøffing, men det uventede møtet med Patty vekker den omsorgsfulle siden i ham. Med punkrocken som gnist, vekkes eventyrlysten i den unge duoen, og de oppdager at de har mer til felles enn musikken.

23.september / kl. 18.45
New Order

I en fasjonabel residens i et av Mexico bys mest bemidlede strøk, er det duket for bryllup. Utenfor overklassens inngjerdede nabolag er samfunnet på sammenbruddets rand, og etter hvert finner de voldelige opptøyene vei inn i bryllupet, i form av en gruppe væpnede menn og kvinner som tar hele selskapet som gissel. Samtidig ser militæret sitt snitt til å utnytte krisen til å utvide sin makt, og mens bryllupet utvikler seg til en blodig klassekamp, vokser en ny og brutal samfunnsorden frem fra kaoset.

24.-26.september
MIRAGE

Fredag 24.september / kl. 18.45
Summer of Soul

Sundance-vinneren er rett og slett en film som får deg til å gråte, le og falle av stolen i begeistring på samme tid. Musikkens og revolusjonenes rå kraft og energi forenes til en uforglemmelig opplevelse. En film som får hoftene til å miste kontrollen og sansene til å løpe løpsk. En film om en en kamp som dessverre stadig er like relevant.

Lørdag 25.september / kl. 13
The Challenge

En utsøkt vakker og humoristisk film om en gjeng sheiker i Saudi-Arabia med fritidsproblemer, alt for mye penger og en overdreven interesse for falker.

Lørdag 25.september / kl. 18.45
Some Kind of Heaven

Langs Florida’s blendende solkyst tar denne filmen oss med inn i pensjonisttilværelsens Utopia. En slags fusjon mellom fornøyelsespark og eldrehjem har gjort The Villages til et ettertraktet sted for å tilbringe livets siste kapittel og en samlingsplass for de mest ekstravagante og fargerike karakterer. Men tross de beste forutsetninger for en pensjonisttilværelse klarer man heller ikke her rømme fra ensomheten, kjærligheten og livets tragikomiske uunngåelighet.

Søndag 26.september / kl. 13
Space Dogs

Gatehunden Laika var det første levende vesen til å flyte vektløs rundt i rommet utenfor atmosfæren. Noe som dessverre førte til en sikker død. Legenden sier allikevel at hun returnerte til jorden som et spøkelse og fortsatt romsterer gatene som en av de mange løshundene i Moskva. Space Dogs gjør alvor av legenden og viser den rå virkeligheten til de mange gatehundene som fikk oppleve vektløshet, romeventyret og den sikre død.

Søndag 26.september / kl. 18.45
Il mio corpo

Langs Sicilias solfylte kyst møter vi utenforskapets skjønnhet og råskap gjennom menneskelige relasjoner, familie og tilfeldighetenes mystikk. Vi følger to forskjellige personer som begge drømmer om et annet liv.

30.september / kl. 18.45
Never Rarely Sometimes Always

17 år gamle Autumn vokser opp i et arbeiderstrøk i Pennsylvania, der hun bor sammen med moren og en stefar. Når hun oppdager ut at hun er blitt gravid skjønner hun fort at hun har havnet i problemer – i Pennsylvania må en mindreårig ha tillatelse fra foreldre for å gjennomføre en abort. I desperasjon stjeler hun og kusinen penger fra deltidsjobben på supermarkedet for å betale bussbilletten til New York, der problemet kan løses uten foreldrenes innblanding. Uten sted å bo eller andre holdepunkter enn adressen til en abortklinikk, blir bussturen en brå reise inn i voksenlivet.

7.oktober / kl. 18.45
HØSTFERIE – ingen visning

14.oktober / kl. 18.45
First Cow

Oregon, 1820-tallet: Den omreisende kokken Cookie og den ambisiøse kineseren King-Lu møtes ved en tilfeldighet under gullrushet, og før de vet ord av det har de både et usvikelig vennskap og en uslåelig forretningsplan: Med melk stjålet fra den første – og eneste – kuen i Oregon starter de produksjon av bakervarer som kan måle seg med det beste fra Europa. Kakene er en umiddelbar suksess, men etter hvert som ryktene om de himmelske munnfullene sprer seg, blir det vanskelig å holde de nattlige melketyveriene skjult for kuens rike og mektige eier.

21.oktober / kl. 18.45
Funny Games

En het sommerdag i et ferieparadis ved en vakker innsjø. Familien Schober installerer seg i sitt romslige sommerhus og forbereder seg på deilige dager bak trygge gjerder og en solid, låst port. Men det er noen i nærheten som har andre planer. To hvitkledde og særs veloppdragne gutter banker på hos familien Schober og vil låne noen egg. Hvordan kom de gjennom porten?

28.oktober / kl. 18.45
Gritt

Kunstneren Gritt flytter til Oslo etter mange år i utlandet, men strever med å etablere seg. Høye krav i kunstmiljøet, søknadsavslag og en trang økonomi svekker sakte drømmen om å gjennomføre et radikalt og kollektivt kunstprosjekt.

4.november / kl. 18.45
Strangers on a Train

Hva foregår i hodet på en tennisspiller under en kamp? For Guy Haines er det å vite at han forventes å drepe faren til en mann som på sin side har bevist at han er kapabel til drap. Hvordan havnet han i denne situasjonen?

11.november / kl. 18.45
Quo Vadis, Aida?

Aida jobber som tolk for FN i Srebrenica. Serbiske militærstyrker er i ferd med å overta byen, og Aidas familie er blant de mange tusen som søker tilflukt i FN-leiren. Som tolk for ledelsen både ser og hører Aida hva som er i ferd med å skje. Men hvor langt kan hun egentlig gå for å redde sine egne?

18.novemberl / kl. 18.45
Rocks

En dag 15-åringen Rocks kommer hjem fra skolen ligger det bare en lapp igjen etter moren. Rocks og lillebroren Emmanuel er overlatt til seg selv, og nå starter kampen for tilværelsen.

25.november / kl. 18.45
Apples

Verden er rammet av en pandemi som forårsaker plutselig hukommelsestap. Ari melder seg på et gjenopprettingsprogram designet for å hjelpe rammede pasienter som ikke har blitt hentet av familie, med å bygge nye identiteter.

2.desember / kl. 18.45
Holiday

Johnny Case, a freethinking financier, has finally found the girl of his dreams — Julia Seton, the spoiled daughter of a socially prominent millionaire — and she’s agreed to marry him. But when Johnny plans a holiday for the two to enjoy life while they are still young, his fiancée has other plans & that is for Johnny to work in her father’s bank!

Og dett var dett for dette semesteret!
Vi sees våren 2022!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s