Program vår 2021

Her er alle filmene Alta Filmklubb viser våren 2021.
Klikk på filmtittel for mer info.
Følg dessuten med på filmklubbens Facebook-side.

28.januar / kl. 18.45
Livet etter døden

“Livet etter døden” handler om sorg, hvor ulikt vi sørger og i ulik takt. Men tross det triste er det også en morsom film. Den trøster som en varm klem og hører til Härös beste.

4.februar / kl. 18.45
Kortfilmer fra Sápmi

Njuokčamat av Marja Bål Nango, Farse av Robin Jensen, Sámi Moment av Ken Are Bongo, Giitu Giitu av Elle Sofe Sara, Ribadit av Elle Sofe Sara, Boom Boom av Per-Josef Idivuoma.

11.februar / kl. 18.45
I trygge hender

Forskjellige skjebner møtes i dette intelligente, sosialrealistisk drama om det franske adopsjonssystemet, som vant Andreasprisen på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

18.februar / kl. 18.30 – GRATIS og ÅPEN FOR ALLE
Propaganda – the Art of Selling Lies

Hva er propaganda? Er all kunst propaganda? Hvordan skiller vi mellom hva som er propaganda og ikke? Og er all propaganda noe negativt? Med en historisk gjennomgang fra Alexander den store og frem til dagens sosiale medielandskap, ser filmen på bruk av propaganda og metoder for å kommunisere budskap gjennom kunst og visuelle uttrykk. Dokumentaren suppleres med et innlegg om samtids propaganda i forkant av visningen. Visning i samarbeid med Alta Museum.

25.februar / kl. 18.45
IDIOT PRAYER: Nick Cave Alone at Alexandra Palace

A live film and LP recorded at London’s Alexandra Palace after Covid-19 waylaid a Bad Seeds tour, it finds Nick Cave performing alone in a deserted concert hall, reworking 22 career-spanning songs into haunted piano sermons. 

04.mars / kl. 18.45
Maryam

Den nyeste filmen til Haifaa al-Mansour, regissøren av den banebrytende «Den grønne sykkelen», fokuserer på den kvinnelige legen Maryam fra Saudi-Arabia, som utfordrer systemet ved å stille som kandidat til byrådet. Målet er å få makt til å fikse den ødelagte veien til klinikken der hun jobber, noe myndighetene har oversett i lang tid.

11.mars / kl. 18.45
The Light of My Life

The Light of My Life er en post-apokalyptisk historie om et barn og faren, som lever deres liv på vandring fra sted til sted langt borte fra sivilisasjonen. Et tiår er gått siden en pandemi nesten utryddet alle kvinnene i verden, og alt har endret seg. Som far kjemper han en innbitt kamp for å beskytte barnet sitt fra farene som truer. Samtidig blir båndet mellom far og barn stadig satt på prøve.

18.mars / kl. 18.45
Scener fra et ekteskap

Et drivende velspilt, tidvist intenst, intimt og ubehagelig involverende kammerdrama om et ekteskap som er i ferd med å gå i oppløsning.

25.mars / kl. 18.45
Onkel

Humoristisk, sårt og rørende om livet på en liten gård. ONKEL er en liten film som har blitt en stor suksess på kino i Danmark.

01.april / kl. 18.45
PÅSKE – Ingen visning

08.april / kl. 18.45
Nordlands Jeanne d’Arc

Dokumentarfilmen «Nordlands Jeanne D’Arc» forteller den unike historien om Norges første og høyest dekorerte, kvinnelige britiske agent under andre verdenskrig; Liv Grannes. 

15.april / kl. 18.45
Welcome to Chechnya

I denne nervepirrende dokumentaren WELCOME TO CHECHNYA følger vi en gruppe aktivister som setter sine egne liv på spill for å redde homofile ut av Tsjetsjenia.

22.april / kl. 18.45
Gunda

På en idyllisk gård i Vestfold følger vi grisen Gunda og hennes nyfødte grisunger. Vi blir også kjent med noen kuer og en kylling med ett bein som prøver å fly. GUNDA er en sanselig, lavmælt og rørende dokumentar om dyras hverdagsliv.

29.april / kl. 18.45
A Dog Called Money

Kryp inn under huden på ikonet PJ Harveys kreative prosess i denne poetiske og ukonvensjonelle dokumentarfilmen. Siden gjennombruddet på 90-tallet har Polly Jean Harvey vært en lysende alternativ stjerne på rockehimmelen, og gjentatte ganger har hennes uventede kreative valg redefinert hva rock kan være. Derfor er det usigelig spennende å få løfte på teppet og se hvordan kunstneren Harvey jobber frem antikrigs-albumet «The Hope Six Demolition Project».

06.mai / kl. 18.45
Om det uendelige

Med ‘Om det uendelige’ legger Roy Andersson til sin rekke av filmer, en refleksjon over menneskelivet i all sin skjønnhet og grusomhet, dets prakt og banalitet.

Og dett var dett for dette semesteret!
Vi sees høsten 2021!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s